Selecteer een pagina

FB: VERSTOORDE SLAAPFASES

’s Nachts in bed hebben we te maken met verschillende slaapfases. Bij het inslapen komen we eerst in een lichte slaapfase. Dit noemen we fase 1. Daarna gaan we al snel naar diepere fases, slaapfase 2 en 3. Uiteindelijk komen we in fase 4, de allerdiepste slaapfase.

Deze fase is een hele belangrijke. Onze spieren zullen zich volledig ontspannen en er vindt geen hersenactiviteit meer plaats. Als we deze fase niet lang en vaak genoeg per nacht beleven dan zullen we niet goed uitgerust zijn de volgende dag. Dit zal al merkbaar zijn bij het ontwaken.

Na fase 4 gaan we opnieuw naar fase 1. In deze fase komt de zogenaamde REM-fase voor. Er is hersenactiviteit en we kunnen dromen. Ook bewegen we meer in deze fase.

Denk je dat jouw slaapfases verstoord zijn? Doe hier dan iets aan. Zoek professionele hulp of reageer op dit bericht. Misschien kan ik je helpen. Je kan ook gerust bellen op 06-51813049